Top 3 favoriete kamerplanten

Top 3 favoriete kamerplanten

Dag kerstboom, hallo kamerplant! Om de leegte die die rijk versierde kerstboom achterlaat even rijk op te vullen, is ons advies om een stel prachtige kamerplanten in huis te halen. Die lege hoek wordt een stuk sfeervoller wanneer u er één grote of een paar middelgrote kamerplanten laat shinen. Omdat er nogal wat te kiezen valt op het gebied van binnenplanten, willen we u in dit blog graag inspireren met de top 3 kamerplanten van onze groenexperts. Met deze drie toppers weet u zeker dat u stijlvol en gezond het nieuwe jaar ingaat.

Calathea Triostar1. Calathea triostar: een kleurrijke trendplant

Kiest u voor de Calathea triostar, dan kiest u voor kleur! De bijzondere bladeren met kleurrijke tekening fleuren elke woonruimte binnen een handomdraai op. Zet de Calathea van de lente tot en met de herfst in de halfschaduw. In de winter mag u de plant verplaatsen naar een lichte plek, uit direct zonlicht. Zorg er verder voor dat u de Calathea niet in de buurt van een radiator plaatst, aangezien de luchtvochtigheid hier vrij laag is.

Koop 'm online!

 


 

Sansevieria Laurentii2. Sansevieria laurentii: stoere luchtzuiveraar

De Sansevieria, ook wel bekend vrouwentong, is een populaire kamerplant vanwege zijn vermogen om giftige luchtverontreinigende stoffen te verwijderen. De kamerplant geeft de voorkeur aan medium tot fel indirect licht, maar kan ook weinig licht en directe zon verdragen. U hoort het al, de Sansevieria is een makkelijke! Het is dus het perfecte cadeau voor iemand met lichtgroene vingers. Geef 'm pas water als de grond helemaal droog is. Geef water totdat er vloeistof door het afvoergat aan de onderkant van de pot stroomt en gooi al het water dat zich in de schotel heeft verzameld weg.

Koop 'm online!



 

Alocasia Bambino Arrow3. Alocasia bambino arrow: kleine krachtpatser

Deze decoratieve bladplant is een toffe toevoeging aan elk interieur. Zet 'm op het dressoir, het kookeiland of de eettafel en geniet van haar prachtige kleuren. Hij wordt niet hoger dan 40 centimeter en is dus perfect voor de wat kleinere huishoudens. Zet 'm op een plek waar de plant genoeg daglicht krijgt, maar niet wegbrandt in de zon. De plant houdt het goed uit bij 18-22 graden. U kunt de plant ook op een iets donkerdere plek zetten, maar let dan op met het overmatig bewateren. Houd de potgrond vochtig en gebruik water op kamertemperatuur.

Koop 'm online!

 


 

Start 2022 groen! Koop uw favoriete kamerplant bij tuincentrum Schmitz!

Bestel uw favoriete kamerplant in onze uitgebreide webshop. Klik eenvoudig uw digitale mandje vol en haal uw nieuwe aanwinsten de volgende werkdag bij ons op. Bij vragen over de standplaats of verzorging van onze kamerplanten willen we u uiteraard graag helpen. De groenexperts van het fijnste tuincentrum van Limburg staan voor u klaar. Ook voor bloempotten en kamerplantenvoeding bent u uiteraard bij ons aan het juiste adres. Zien we u snel?

✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen

✓ Vandaag voor 10.00 uur besteld, volgende werkdag ophalen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Fleurig paasgroen!

Pasen staat alweer voor de deur! Weer of geen (lente)weer, fleur het binnen en buiten op met deze vrolijk geel bloeiende bloemen en planten en feestelijke paasdecoraties.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Paasknutselen met de kids bij Schmitz!

Bent u op zoek naar een creatieve activiteit om met uw kinderen te doen? Kom dan op zondag 13 april naar tuincentrum Schmitz voor een gezellige paasknutselmiddag. Van 11.00 tot 16.00 uur organiseren we een vrolijk evenement waarbij uw kinderen de mooiste paasdecoraties kunnen maken.

Lees meer...
Maak een vlindervriendelijke tuin met de kinderen

Wil je samen met je kinderen de magie van de natuur ontdekken? Maak van je tuin een paradijs voor vlinders! Vlinders zijn immers niet alleen prachtig om te zien, maar ook nuttig voor de biodiversiteit.

Lees meer...