Alocasia - Olifantsoor
Bent u op zoek naar een echte eye-catcher? Dan is deze tropische kamerplant, de Alocasia de ideale keuze voor u. U herkent de kamerplant aan z'n grote getekende bladeren. De plant is erg groot waardoor u gemakkelijk een lege hoek thuis kunt opvullen. De kamerplant vindt zijn oorsprong in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en is gek op een vochtige grond. Deze eye-catcher is niet de makkelijkste kamerplant die u zal vinden, daarom hebben wij enkele verzorgingstips voor u op een rijtje gezet.
Wat wij u bieden:
✓ De mooiste kamerplanten, vers van de kweker | ✓ Om de beste kwaliteit te garanderen, kunt u kamerplanten alleen afhalen |
✓ Vandaag voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag ophalen |
Filter
Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919.
De Alocasia water geven doet u zó
Een Olifantsoor is gek op een licht vochtige grond en de bladeren van de Alocasia gaan zelfs slap hangen als er sprake is van te weinig water. Check daarom geregeld of de grond van deze groene kamerplant nog vochtig genoeg is. U kunt dit in de wintermaanden iets terugbrengen omdat de kamerplant dan minder water verbruikt. Bij het watergeven van deze grote jongen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht. Wij adviseren daarom ook dat u begint met kleinere hoeveelheden water per gietbeurt. Een Alocasia druppelt regelmatig water van het blad, dit noemen we ook wel guttatie. Dit klinkt gekker dan dat het daadwerkelijk is, dit is namelijk niet te voorkomen en daarom volkomen normaal.
Bij voorkeur niet te grote hoeveelheden water geven per keer geven
Voeding voor de Alocasia
Hongerig? Dat is de Olifantsoor zeker weten. Deze kamerplant is continu bezig met het aanmaken van nieuwe bladeren waardoor de plant genoeg voedingsstoffen nodig heeft. U kunt daarom de Alocasia het beste bijvoeden met vloeibare kamerplanten voeding van bijvoorbeeld Pokon. Let er wel op dat u niet teveel gebruikt want dat zal de plant gaan schaden. In de winter en herfst periode hoeft u dit minder vaak te doen.
Zet 'm in het zonnetje
Wist u dat de Olifantsoor geregeld oud blad afstaat? Dit komt omdat de plant voortdurend in ontwikkeling is. Zoals we net hebben benoemd, komt deze kamerplant uit de Tropen en staat daarom ook het liefst op een standplaats met veel zonlicht. Doet u dit niet? Dan zult u snel zien dat de bladeren van de Olifantsoor lange stengels krijgen. Dit doet de plant omdat ze het zonlicht graag willen bereiken. Zo draait deze kamerplant graag van nature uit richting de zon, dus u zult geregeld merken dat de plant een kwartslag draait. De standplaats van uw Alocasia is een plekje in huis waarbij de plant ongeveer 1,5 meter van het raam staat. Ook al is de kamerplant gek op een warme standplaats, een plekje naast uw verwarming is zeker niet aan te raden. De lucht is hier veel te droog voor wat niet optimaal is voor deze plant.
Algemene tips voor deze forse jongen
- Koopt u deze plant in de winter? Pak de plant dan goed in onderweg naar uw huis.
- De plant is gek op warmte, maar van een regelmatige douchebeurt is de plant niet vies.
- Geef ongeveer twee keer per maand wat plantenvoeding tijdens hun groeiseizoen.
- Houd een kamertemperatuur aan van ongeveer 18-22 °C
- Zet de plant nooit in de volle zon om bladverbranding te voorkomen.
Pot Plant Combinaties
Als u op zoek bent naar een unieke Alocasia, dan is een mooie bloempot natuurlijk onmisbaar. Op onze potterie-afdeling kunt u terecht voor allerlei soorten potterie: van plastic buitenpotten tot lichtgewicht buitenpotten.